Kostpolitik


Det overordnede mål med kostpolitikken er:

  • At skabe og understøtte sunde kostvaner hos børn, unge og medarbejdere.
  • At fremme børnenes/de unges, og medarbejdernes koncentration og præstationer gennem bedre energi.

Som omdrejningspunkt for planlægningen af institutionens måltider er det, for os, ikke alene energiindtaget, der er afgørende. Kvaliteten på de råvarer, der bliver indkøbt er også i fokus. Den måde maden tilberedes på, den måde den serveres på og den stemning, der skabes om de enkelte måltider både til hverdag og fester er også i fokus. Køkkenet køber både danske og økologiske råvarer, i det omfang kvaliteten er i orden. Mejeriprodukter er altid økologiske!

I køkkenet har vi Christel Pii, der er uddannet kok og har mere end 25 års erfaring. Christel brænder for at skabe den bedste kvalitet, og sikre at der serveres ernæringsrigtig, veltillavet, velsmagende og indbydende mad til alle på Hostruphøj. Christel er bevidst om, at hvert måltid skal være en oplevelse. Der er fokus på kreativitet og god kvalitet i det daglige.

De 10 kostråd

Kostpolitikken tager udgangspunkt i de 10 kostråd som er hverdagens huskeråd til en sund balance mellem mad og fysiske aktivitet.

Se de ti kostråd her

Hvordan integreres de 10 kostråd på Hostruphøj?

Maden er frisk- og veltillavet, ernæringsrigtig og varieret. Maden består fortrinsvis af friske kvalitets råvarer, afpasset den aktuelle årstid.

Brød:

Vi bager selv alt brød.
Vores brød er groft og har et højt fiberindhold og giver en god mæthed. Der serveres brød til fem af de seks daglige måltider.

Frugt og grønt:

Der serveres frugt og /eller grønt til alle måltider.

Mælkeprodukter:

Der tilbydes diverse økologiske mælkeprodukter til morgenmad og til de øvrige måltider efter behov.

Kød og fisk:

Vi serverer fortrinsvis kød med et fedtindhold på under 12%.

Fisk servers 1 gang hver 14. dag som hovedret og 2 gange ugentligt som fiskepålæg.

Fisken til den varme ret, købes frisk, hos fiskehandleren.

Fedtstoffer:

Fedtstoffer anvendes mindst muligt. Der anvendes i højere grad flydende planteolie i stedet for faste fedtstoffer.

Drikkevarer:

Der tilbydes mælk til morgen og aftensmaden.
Til alle øvrige måltider tilbydes koldt vand.

Vi anbefaler, at man drikker vand frem for saftevand, juice, sodavand og andre læskedrikke, der dog nydes på Hostruphøj i weekender og ved festlige lejligheder.

Fødselsdagsmenu

De børn/unge der har fødselsdag i den pågældende måned, kan vælge en menu, hvor vi ser lidt bort fra sundheden.
Tilbuddet gælder hovedret samt kage til eftermiddagskaffen.

Visioner

Som ansvarlig for den daglige kost til børnene/de unge er det Christels mål hele tiden at være opdateret med den nyeste viden inden for kost og ernæring til børn og unge. Christel er en del af en løbende udvikling. Dels ved at deltage i kurser/seminarer og dels ved at hun afprøver nye metodikker og retter, i det daglige.

mad